Ediţia în limba română
  / Destinaţii / Coasta de Azur

  De vazut in Beaulieu-sur-Mer, Franta

  Vila Kerylos

  CATALIN KISLINGER | 30 IANUARIE 2013  Vila Kerylos, vazuta de pe Cap Ferrat. Foto: Bogdan-Florin Paul


  Vila Kerylos se afla situata intre Nisa si Monaco, in localitatea Beaulieu-sur-Mer. Vila este o reconstructie uimitoare a unui palat luxos grecesc din secolul al II-lea i.e.n. din insula Delos, Grecia. A fost construita intre anii 1902-1908 de Theodore Reinach (1860–1928) si sotia lui Fanny Kann.

  Cuvantul grecesc, "Kerylos" înseamnă Halcyon sau pescarus care, in mitologia greaca, era considerata o pasare de bun augur.

  Reinach, un mare admirtor al lumii antice, a decis sa construiasca o vila de lux asemenea vilelor antice grecesti. El a cumparat un teren inconjurat in cele trei laturi de mare, pe varful peninsulei Baie des Fourmis (Golful Furnicilor), din localitatea Beaulieu-sur-Mer. Modelul a fost o vila antica greceasca din secolul al II-lea i.e.n., din insula Delos, Grecia.

  Constructia vilei a inceput in anul 1902 si a durat 6 ani. Interiorul vilei a fost inspirat din constructii si reprezentari antice din Roma, Pompei si Egipt.

  Scaunele, taburetele si mobila sunt copii exacte dupa similarele lor antice pastrate in Muzeul National de Arheologie din Napoli.

  Vila construita de Reinach a fost dotata cu facilitatile moderne ale secolului 20, inclusiv instalatii sanitare, bai si incalzire in pardoseala.

  La moartea sa, in 1928, Reinach a lasat vila mostenire Institutului Francez (Institut de France), al carui membru a fost.

  Adresa

  Impasse Gustave Eiffel, 06310 Beaulieu-sur-Mer, France

  Coordonate GPS

  latitudine: 43°7034751
  longitudine: 7°3336959.

  Cum ajung la Vila Kerylos

  Vila Kerylos este situata la 10 km de Nisa si Monaco, la 800 m de Vila Ephrussi de Rothschild si la 9 minute de statia de tren (SNCF) din Beaulieu-sur-Mer.


  La Vila Kerylos se poate ajunge:

  Cu autoturismul: drumul de jos (N98) Basse Corniche. Parcarea este chiar langa primarie sau in dreptul plajei din Beaulieu-sur-Mer.

  Cu autobuzul: liniile 81 si 100.

  Cu trenul: statia Beaulieu-sur-Mer

  Cu avionul: aeroportul Nisa

  Pretul biletelor pentru vizitarea Vilei Kerylos

  Taxa de intrare: 10 euro. Redus: 7,5 euro.

  Pentru familii, intrarea este libera pentru cel de-al doilea copil cu varsta intre 7-17 ani, daca pentru cei doi adulti si pentru primul copil s-au cumparat bilete.

  Pretul redus este pentru tineri cu varsta intre 7-17 ani, studenti, profesori si someri (cu acte doveditoare).

  Intrarea este libera pentru copiii cu varsta sub 7 ani, jurnalisti si lucratori in turismul profesional (cu acte doveditoare).

  Pretul biletului include vizitarea gradinilor, interiorului vilei si tuturor exponatelor.

  Pentru turistii interesati sa vada si Vila Ephrussi de Rothschild din Cap Ferrat, se poate cumpara un singur bilet de 18 euro (redus 13,5 euro) (Vila Kerylos + Vila Ephrussi de Rothschild). Biletul este valabil 7 zile de la cumparare (pentru o singura intrare).

  Vizitarea Vila Kerylos

  Programul de vizitare

  15 februarie - 1 noiembrie: zilnic 10:00-18:00, iulie si august 10:00-19:00
  2 noiembrie - 14 februarie: luni-vineri 14:00-18:00., sambata-duminica si in vacante 10:00-18:00

  Ultima intrare: cu 30 minute inainte de inchidere

  Ce se poate vedea in Vila Kerylos

  • fatada sudica si fatada estica cu cadranul solar antic.
  • Thyroreion (holul de intrare) cu statuia lui Sofocle si Balaneion (baia termala).
  • peristilul (o curte centrala interioara inconjurata de coloane si camere) si cele sase fresce de pe peretii peristilului.
  • camerele din jurul peristilului: biblioteca, Triklinos - "cele trei paturi" sau sala de banchete, Andronul (camera barbatilor) si Oïkos (camera familiei).
  • camerele de la etaj
  • galeria de antichitati

  De retinut

  • Theodore Reinach (1860–1928) a fost un arheolog, profesor si politician francez. Pe langa arheologie, Reinach s-a mai ocupat de matematica, drept, papirologie, filologie, istorie, numismatica si muzica.

  • Theodore Reinach s-a casatorit a doua oara in 1891 cu Fanny Kann, fiica lui Maximilien Kann si Betty Ephrussi. Betty Ephrussi si Maurice Ephrussi erau veri. Maurice Ephrussi a fost casatorit cu Beatrice de Rothschild.

  Din prima casatorie, Reinach a avut doua fete, iar din a doua casatorie, a avut un fiu, Leon (1893–1943).

  In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Vila Kerylos a fost confiscata de nazisti, iar Leon impreuna cu sotia si cei doi copii au fost trimisi in lagarul de la Auschwitz, unde au si murit.

  Dupa razboi, ceilalti copii si nepoti au continuat sa traiasca in vila pana in anul 1967, cand vila a fost declarata monument istoric.

  Galerie foto  Partea laterala sudica. Vila Kerylos, Beaulieu-sur-Mer, Franta.  Fatada estica. Vila Kerylos, Beaulieu-sur-Mer, Franta.  Fatada estica cu un cadran solar astfel incat timpul poate fi citit pe tot parcursul zilei. Vila Kerylos, Beaulieu-sur-Mer, Franta.  Gradina vilei Kerylos ofera o splendida vedere catre peninsula Saint-Jean-Cap-Ferrat si catre Vila Ephrussi de Rothschild.  Gradina vilei are in componenta maslini, vita-de-vie, pomi, rodii, mirt, oleandri, irisi, chiparosi, palmieri si papirus. Vila Kerylos, Beaulieu-sur-Mer, Franta.  Peristilul vilei (o curte centrala interioara inconjurata de coloane si camere) permite patrunderea luminii si aerisirea camerelor. Asemenea proprietarilor de case din antichitate, din insula Delos, Theodore Reinach a folosit peristilul pentru primirea invitatilor si pentru receptii. Vila Kerylos, Beaulieu-sur-Mer, Franta.  Fresca "Pelops si Hippodamia" din peristil. Fresca reprezinta casatoria lui Pelops cu Hippodamia. Pelops a dat numele peninsulei grecesti Pelopones si a fost cel care a introdus Jocurile Olimpice pentru prima data in anul 776 i.e.n. Fresca a fost realizata la sfarsitul secolului trecut si este inspirata dupa o pictura de pe un vas antic grecesc. Vila Kerylos, Beaulieu-sur-Mer, Franta.  Statuia lui Sofocle din holul de intrare al vilei. Statuia este o copie dupa statuia antica originala aflata la Muzeul Lateran din Roma. Vila Kerylos, Beaulieu-sur-Mer, Franta.  Salonul Andron. Andronul este o camera mare rezervata barbatilor. De obicei, femeile aveau si ele o camera a lor, numita gynaeceum. In capatul camerei se afla un mic altar din marmura de Carrera folosit pentru ofrande. In realizarea acestui altar, Theodore Reinach s-a inspirat din altarele vazute in casele din Atena. Vila Kerylos, Beaulieu-sur-Mer, Franta.  Biblioteca Vilei Kerylos. Biblioteca este camera cea mai impunatoare din vila. In realizarea ei, Theodore Reinach s-a inspirat dintr-o biblioteca descoperita in anul 1762 la Herculaneum. Biblioteca este dedicata zeitei Atena.  Biblioteca Vilei Kerylos. Candelabrul din tavan este inspirat dupa un candelabru aflat in Hagia Sofia din Istambul. Cele doua mese din biblioteca erau folosite de Theodore Reinach pentru citit si lucru.
  DE ASEMENEA ÎN SECŢIUNEA COASTA DE AZUR

  Monte-Carlo este unul dintre cele 11 cartiere ale orasului-stat Monaco, fiind cel mai renumit, in special datorita cazinoului Monte-Carlo. Este una dintre cele mai renumite destinatii turistice din Europa, turistii fiind atrasi de viata de noapte tumultoasa, hotelurile de lux si restaurantele scumpe.
  Saint-Tropez este una dintre cele mai cunoscute destinatii turistice din lume, renumita in special pentru plajele exclusiviste si cluburile de nivel mondial. Mai este renumit pentru portul unde sunt ancorate iahturi luxoase. Saint-Tropez a fost initial un sat de pescari. Localitatea a devenit celebra in intreaga lume datorita filmelor Et Dieu... créa la femme, cu Brigitte Bardot si Le gendarme de Saint-Tropez, cu Louis de Funes.
  Cele trei Cornișe sunt trei drumuri de coasta, de-a lungul Marii Mediterane, foarte spectaculoase, care fac legatura intre Nisa, Monaco, Monton si Italia. Aceste drumuri, sapate in munte, se intind pe o distanta de 30 km, trecand prin localitatile Nisa, Villefranche-sur-Mer, Saint-Jean-Cap-Ferrat, Beaulieu-sur-Mer, Eze, Cap d'Ail, Monaco-Monte Carlo, La Turbie, Roquebrune-Cap-Martin si Menton.
  Cannes este una dintre destinatiile celebre de pe Riviera Franceza, cunoscuta in special datorita festivalului de film care are loc aici in fiecare an. Este o statiune recunoscuta pentru serviciile de calitate pe care le ofera turistilor, pentru plajele cu nisip foarte fin si hotelurile de cinci stele de pe cheiul Croisette, pentru magazinele de lux si pentru peisajele foarte frumoase.
  Cazinoul din Monte-Carlo este un complex de jocuri de noroc si divertisment, care include cazinoul, Marele Teatru (Opera) din Monte-Carlo si sediul companiei de balet Les Ballets de Monte Carlo. Pana de curand, cazinoul din Monte-Carlo a fost principala sursa de venit pentru Casa Grimaldi si economia Principatului Monaco.
  Publicitate

  Rezervări de hoteluri

  Destinaţia:

  Caută în jur:

  Tipul camerei:

  Nr. camere:

  Sosire la hotel:

  Plecare de la hotel:  

  Rezervări la peste 210.000 hoteluri din toată lumea, la cele mai bune preţuri, prin reţeaua internaţională de rezervări hotel.de AG. Comision de rezervare: zero!

  DE ASEMENEA ÎN SECŢIUNEA DESTINAŢII:

  © 1991-2014 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® este Marcă Înregistrată | Condiţii de utilizare